Add more content here...

معرفی و مشخصات کاپرا

مقدمه

وانت کاپرا یکی از محصولات چینی است که اولین بار در سال ۲۰۱۲ توسط شرکت خودروسازی زد ایکس اتو طراحی و تولید شد. این خودرو با نام «ژانگ زینگ گرند تایگر» روانه بازار خودروی کشورهای در حال توسعه خاورمیانه، آمریکای جنوبی، آفریقا، روسیه و اروپای شرقی گردید. در اوایل دهه ۹۰ شرکت خودروسازی بهمن موتور، وانت کاپرا را مونتاژ کرد. سپس این شرکت در سال ۱۳۹۶ فیس‌لیفت آن را با نام کاپرا ۲ ارائه داد. تغییرات ایجادشده در این خودرو شامل چراغ‌های جدید مجهز به تکنولوژی دی لایت، حذف گارد جلو، افزایش فضای بار، طراحی جدید داخل کابین، بهبود کیفیت متریال به کاررفته در کابین می‌باشد.

تیپ‌های مختلف وانت کاپرا در کشور سازنده به مشتریان ارائه می‌شود. اما در بازار خودروی ایران تنها یک تیپ از این خودرو با پیشرانه بنزینی، دو کابین و دو دیفرانسیل موجود است.

مشخصات فنی کاپرا دوکابین دو دیفرانسیل دنده ای

کاپرا 2 به عنوان فیس‌لیفت وانت کاپرا، از نظر ظاهری دست خوش تغییرات زیادی قرارگرفته است و بسیار مدرن‌ تر و جذاب‌ تر به نظر می‌رسد. اما از نظر فنی، تغییرات قابل ملاحظه‌ای در این خودرو ایجاد نشده است. در واقع تغییرات جزئی این مدل فیس‌ لیفت، شامل تعویض صفحه کلاچ با نمونه‌های قوی‌ تر، افزایش حجم آب رادیاتور و همچنین تعویض پروانه مکانیکی با فن الکتریکی می‌باشد. این خودرو دارای یک موتور 2.4 لیتری با 4 سیلندر و 16 سوپاپ است.

پیشرانه کاپرا ۲ توسط شرکت میتسوبیشی طراحی و تولیدشده است که قدرت خروجی آن معادل ۱۲۵ اسب بخار قدرت در ۵۲۵۲ دور در دقیقه و گشتاورش ۲۰۰ نیوتن متر در ۳۰۰۰ دور در دقیقه می‌باشد. قدرت موتور توسط یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ‌ها منتقل می‌شود. اگرچه این خودرو فاقد گیربکس اتوماتیک می‌باشد، ولی دارای یک ترانسفرکیس الکترونیکی است که راننده می‌تواند آن را در حالت‌های دوچرخ سبک، چهارچرخ سبک و چهارچرخ سنگین تنظیم کند تا فرآیند انتقال نیرو انجام شود. حداکثر سرعت کاپرا ۲ برابر ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت می‌باشد و این خودرو با گذشت ۱۶ ثانیه از شتاب صفر به ۱۰۰ می‌رسد. همچنین کاپرا ۲ برای پیمودن هر ۱۰۰ کیلومتر تقریباً ۱۳ لیتر سوخت در سیکل ترکیبی مصرف می‌کند.

 

امکانات رفاهی
آپشن‌ها و امکانات رفاهی کاپرا 2 شامل آینه‌های جانبی برقی، شیشه بالابرهای برقی، سيستم تهويه مطبوع، سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و پورت USB، فرمان قابل تنظيم، چراغ‌های مه‌ شکن جلو و عقب، صفحه نمایشگر لمسی 7 اینچی، قابلیت برقراری ارتباط با تلفن همراه و پخش و کنترل فایل صوتی از طریق بلوتوث، دکمه‌های کنترل روی فرمان، چراغ مطالعه جلو، دوربین دید عقب، رکاب آلومینیومی جانبی، ساعت به همراه قطب‌نما و جی‌پی‌اس می‌باشد.
بررسی رقبا

خودروهای وانت ریچ، نیسان پیکاپ دو کابین و فوتون دو کابین از رقبای کاپرا ۲ هستند که در ادامه به مقایسه آن‌ها خواهیم پرداخت.

مقایسه کاپرا ۲ و ریچ

با مقایسه وانت کاپرا ۲ و وانت ریچ در می‌یابیم که هر دو خودرو از نظر مشخصات فنی و قدرت موتور در سطح یکسانی، هستند. اما وانت ریچ با وجود فاصله محوری و وزن کم‌تر، هم از نظر حرکت و هم از نظر شتاب، عملکرد بهتری نسبت به  کاپرا ۲ دارد. در نتیجه، ریچ به‌ راحتی می‌تواند از مسیرهای صعب‌ العبور حرکت کند. البته فاصله محوری بیشتر در کاپرا ۲ باعث‌شده است که در کابین، فضای بیشتری برای سرنشینان فراهم شود. کاپرا ۲ مجهز به سیستم مالتی مدیا، دوربین دنده‌عقب، کلیدهای کنترل سیستم‌صوتی روی فرمان و چراغ روشنایی در روز می‌باشد و در مقایسه با وانت ریچ از امکانات بیشتری برخوردار است. علاوه بر این، کاپرا ۲ نسبت به وانت ریچ از نظر طراحی بدنه و داخل کابین مدرن‌ تر و زیبا تر می‌باشد.

بنابراین می‌توان گفت که وانت ریچ برای طبیعت‌ گردی و بی‌راهه نوردی مناسب است. در حالی که کاپرا ۲ برای افرادی مناسب می‌باشد که به ظاهر خودرو و جادار بودن کابین آن، اهمیت می‌دهند.

مقایسه کاپرا ۲ و نیسان پیکاپ دو کابین

نیسان پیکاپ دوکابین، یکی از رقبای سنتی وانت کاپرا ۲ می‌باشد. اگرچه نیسان نوعی وانت شاسی‌ بلند در نظر گرفته می‌شود و مانند وانت‌ بارها طراحی خشنی ندارد، اما از نظر طراحی ظاهری و بدنه نسبت به کاپرا ۲ در سطح پایین‌تری قرار دارد. این دو خودرو از نظر راحت نبودن صندلی‌ها و مصرف بالای سوخت، بسیار شبیه به هم می‌باشند.

قدرت موتور نیسان نسبت به کاپرا ۲ بالاتر است. علاوه بر این، استاندارد آلایندگی نیسان نیز نسبت به کاپرا ۲ در سطح بهتری می‌باشد. همچنین با مقایسه کاپرا ۲ و نیسان درمی‌یابیم که، قطعات یدکی نیسان به‌راحتی در دسترس مشتریان قرار می‌گیرد. زیرا شرکت‌های پارس‌خودرو و سایپا از نیسان دوکابین حمایت می‌کنند.

مقایسه کاپرا ۲ با فوتون دو کابین

فوتون دو کابین یکی از محصولات ایران‌ خودرو است. از مقایسه این خودرو با وانت کاپرا ۲ درمی‌یابیم که این دو خودرو، شباهت‌ های زیادی با هم دارند. به عنوان مثال، حجم موتور هر دو ۲.۴ لیتر است و از نظر قدرت خروجی تقریباً ۱۰ اسب‌ بخار با هم اختلاف دارند که قدرت فوتون از کاپرا ۲ بیشتر است. ولی دو خودرو از نظر سرعت، شتاب و مصرف سوخت در سطح یکسانی قرار دارند. همچنین از نظر امکانات رفاهی، هر دو خودرو در سطح مناسبی می‌باشند و حداقل آپشن‌ها را به مشتریان خود ارائه داده‌اند. البته طراحی داخلی فوتون نسبت به کاپرا ۲ بسیار ساده‌تر و ابتدایی‌تر است. اگرچه قیمت فوتون در مقایسه با این وانت، بیشتر می‌‌باشد اما پشتیبانی ایران‌خودرو از فوتون ، باعث‌شده است که نسبت به این وانت محبوب‌تر باشد.

جمع‌بندی
خودروی کاپرا ۲ یک وانت دو کابین است که در اوایل دهه ۹۰ توسط شرکت بهمن موتور مونتاژ شد. این خودرو دارای یک پیشرانه ۲.۴ لیتری، گیربکس ۵ سرعته دستی و دو دیفرانسیل می‌باشد. کاپرا ۲ از نظر امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی در سطح مطلوبی قرار دارد. همچنین ظاهر آن مدرن در نظر گرفته‌ شده است ولی از نظر فنی چندان قدرتمند نیست. رقبای آن، پیکاپ نیسان دو کابین، پیکاپ فوتون و وانت ریچ می‌باشند.