خودرو از سه قسمت پیشرانه، بدنه و شاسی تشکیل شده است.این سه از بخشهای بسیار مهم خودرو محسوب میشوند.شاسی با ستونهای فولادی مانند یک چارچوب در کنار اجزای دیگر خودرو قرار دارد که در حالت عادی قابل مشاهده نیست. اجزایی مانند پیشرانه، فنربندی ،سیستم انتقال قدرت و فرمان روی شاسی سوار میشوند. شاسی خودرو باید ویژگیهایی مانند حجم کم، استحکام، توان تحمل ضربه،سبکی، مقاومت و کمترین صدا را داشته باشد. این بخش مهم خودرو در تصادفات از آسیب رسیدن به سرنشینان جلوگیری میکند.
آشنایی با انواع شاسی خودرو
مستقل
شاسیهای مستقل به صورت یک قطعه جدا ساخته و به اتاق و سایر قسمتها متصل میشود.
یکپارچه
شاسی یک پارچه به صورت کلی با سایر اجزای خودرو ساخته میشود. شاسی مستقل خودرو منسوخ شده است و تقریبا در تمام خودروها از شاسی یکپارچه استفاده میشود.
مشکلات شاسی خودرو چیست؟
انحراف فرمان
اگر انحراف و کشیده شدن فرمان به یک جهت را در خودرو مشاهده کردید، قبل از هر اقدامی باید شاسی خودرو را بررسی کنید.
صدا در جلوبندی خودرو
اگر در هنگام رانندگی متوجه ساییدگی و صدا در جلوبندی خودرو شدید یعنی شاسی خودرو شکسته است و به جوش دادن نیاز دارد. در صورتی که صدا و اصطکاک در یک سمت خودرو باشد، احتمال آسیب بیشتری وجود دارد.
فرسودگی شاسی
تماس شاسی با رطوبت باعث پوسیدگی و فرسودگی آن میشود. زمانی که شاسی خودرو پوسیده شود، لرزش و صدای زیادی از جلوبندی خودرو در کابین احساس میشود.
انحراف شاسی
تصادف و به تبع آن ضربههای شدید سبب انحراف شاسی می شود. انحراف شاسی میتواند به سایر قطعات خودرو آسیب وارد کند. انحراف جزئی شاسی توسط تعمیرکاران قابل رفع است اما اگر این احراف جدی و شدید باشد ممکن است شاسی خودرو هیچوقت به حالت قبل برنگردد.
جهتگیری گشتاوری
اگر در سرعت بالا متوجه انحراف خودرو به یک سمت شدید، احتمال اینکه شاسی خودرو آسیب دیده باشد وجود دارد.
شاسی خوردگی
شاسی خوردگی بیشتر در قسمتهای ابتدایی و انتهایی آن رخ میدهد. شاسی خوردگی بسیار خطرناک است و جان سرنشیان را تهدید میکند، از سویی دیگر لرزشهای خودرو به درون اتاق منتقل میشود.
دلایل آسیب دیدن شاسی خودرو
- تصادف شدید
- افتادن در چاله
- چرخاندن ناگهانی فرمان خودرو
- عبور با سرعت بالا از سرعت گیر